Siivousalan yritykset Suomessa

Onko kaikki tip-top? Siivous on monelle meistä kirosana tai pakkovelvoite, jota pitää harrastaa useasti viikossa. Onneksi on olemassa monia apua, jotka helpottavat jokapäiväistä taakkaa: lapset, kumppani, puoliso, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävätkin tarvittaessa. Jos ei kuitenkaan halua vaivata omia läheisiään tai itsekään siivouksen tuomilla velvoitteilla, kannattaa harkita alan ammattilaisen palkkaamista. Suomessa on satoja ja taas satoja eri siivousalan yrityksiä, niin pieniä kuin suuriakin.

Yrityksissä harvemmin siivotaan itse, vaan yrityksen tiloihin on palkattu säännöllistä siivousapua ulkopuoliselta toimijalta. Mutta miksi näin tehdään? Miksei jokainen siivoa omia jälkiään töissä, kun niin pitää tehdä kotonakin? Lue tästä artikkelista lisää tietoa suomalaisista yrityksistä, jotka tarjoavat siivouspalvelua yritysten eri tiloihin.

Miksi yrityksen toimitiloihin kannattaa hankkia siivouspalvelu?

Työnantaja maksaa työntekijälle ajasta, jonka henkilö käyttää yrityksen palveluksessa. Tällöin on työnantajan, tai työnantajan edustajan kuten esimiesten ja tiiminvetäjien, tehtävänä hallita resursseja realistisesti ja tarkastella, että kaikilla yrityksen työntekijöillä on oikeanlaisia tehtäviä. Ajan pitää kulua oikeisiin, yrityksen liiketoimintaa hyödyttäviin asioihin – ja oman työpisteensä siivous on harvemmin yksi tälläisistä asioista.

Sen lisäksi, että omien työntekijöiden kallisarvoista aikaa ei tuhlaannu turhiin siivoustehtäviin, tulee siivous hoidettua paremmin alan ammattilaisen toimesta. Valitsemalla oikean kumppanin omien toimitilojen siivoukseen yritys takaa sen, että yrityksen fyysiset tilat ovat työkelpoisessa kunnossa. Mutta mistä siivous omaan yritykseen kannattaa hankkia? Poimi vinkkejä tästä artikkelista, sillä seuraavaksi tässä artikkelissa esitellään muutamia esimerkkejä siitä, millaisia siivousalan toimijoita ja yrityksiä Suomesta löytyy.

Suuret siivousalan yritykset

  • ISS siivouspalvelu

ISS on yksi Suomen suurimpia siivouspalveluita, ja he ovat yritys, joilta saat yrityksellesi aivan kaiken siivoukseen liittyen, mitä voit toivoa. Oli alasi sitten verkkoviihdeteollisuus, kauneushoitola, kirjanpito tai yökerho, ISS hoitaa siivouksen yrityksesi tiloissa. Eivätkä vain siivouksesta, vaan ISS pitää huolen, että tilasi ovat puhtaita että viihtyisiä.

ISS kohdentaa itsensä myös erityisesti julkishallinnollisten tilojen siivoojaksi, kuten koulujen, lasten päiväkerhojen ja päiväkotien ja virastojen siivoojaksi. Myös isojen julkisten tilojen, kuten pankkien, vakuutuslaitosten, isojen toimistorakennusten kuin kauppakeskusten siivous sujuu heiltä. ISS:ltä voit ostaa yrityksen siivouspalveluja myös haastaviin ja erikoisiin kohteisiin, kuten laboratorioihin tai erilaisiin tehtaisiin.

Se, mikä ISS:llä toimii yhtenä Suomen isoimpana siivousyrityksenä, on aikataulu ja laadun tasaisuus. Heidän toimittama siivouspalvelu on myös laadukasta ja luotettavaa. Heille on tärkeää, että siivous on hoidettu ammattitaidolla loppuun asti – siivouksen tulee tuottaa hyvää mieltä ja parantaa viihtyisyyttä. ISS käyttää siivouksessaan kemikaalivapaata tyyliä, ja heidän siivouksensa filosofian yhtenä ytimenä on ultrapuhdas vesi. Ultapuhdas vesi on tekniikka, jossa muokataan tavallista hanavettä paremmaksi deionisoinnin ja suodattamisen avulla. Vedestä suodatetaan pois muun muassa suoloja ja mineraaleja – näin veteen mahtuu paremmin likaa.

  • Siskon Siivous Oy

Siskon Siivous Oy keskittää toimintansa hieman kohdistetummin, kuin aiemmin mainittu ISS: nettisivuillaan he mainitsevat ydinosaamisekseen erityisesti rakennustyömaiden ja muiden työmaiden siivouksen. He painottavat toimintaansa myös erilaisten kerroshuoneistojen, kuten hotelleiden ja toimistorakennusten siivoukseen.

Sisko Siivous Oy kertoo kotisivuillaan, että heille asiakas on tärkein ja työn laadun jälki on kunnia-asia. Siskon Siivous Oy:n omistaa kokonaisuudessaan emoyhtiö nimeltä Domedi Oy.

  • SOL

Sol on ISS:n ohella yksi maineikkaimpia siivousalan jättiyrityksiä. SOLin palveluvalikoimassa on jo siivouksen osalta laajasti erilaisia kohteita, kuten junia, busseja ja muita erikoistiloja. SOL tarjoaa yrityksille myös muilta osin laajaa palvelua yleisiin tiloihin.

SOL keskittyy erityisesti isojen rakennusten ja projektien siivoukseen, kuten esimerkiksi suurten konserttitilojen, julkisen liikenteen asemien tai kauppakeskusten siivoamiseen. SOL kertoo sivuillaan, että mikään siivottava kohde ei ole heille liian vieras – SOL pystyy hoitamaan siis erikoisemmankin kohteen siivottaviensa listalle.

Pienet yritykset siivousalalla

Suomessa on monia, jopa yhden henkilön yrityksiä, jotka hoitavat erilaisten kohteiden siivouksen. Jos yrityksesi on suuri, voi olla järkevämpää palkata isompi yritys hoitamaan viihtyisyys- ja puhtausasioita laaja-alaisesti. Jos taas yrityksesi, yhdistyksesi tai muun toiminnan tilat ovat pienet ja eivät vaadi suuria ylläpitotöitä siivouksen osalta, kannattaa harkita pienemmän yrityksen hankkimista hoitamaan yrityksen siivouksen.

Ostamalla pienen yrityksen palveluita tuet tärkeää työtä Suomessa ja varmistat sen, että yrityksen toiminnan hyödyt tulevat Suomeen. Tuet myös työllisyyttä laaja-alaisesti.